Egy 24 órás Baráti Kupa a Robinson Szigeteken.

A Baráti Kupa története:

Szeptemberben egy 24 órás Baráti kupán vettünk részt a Robinson Szigeteken. Ez egy gyönyörű környezetben lévő tó, amiben erős egészséges halak vannak, impozáns megjelenéssel. Igazán nagy élmény volt az ilyen halak fárasztása ebben tiszta vízű, mély tóban.

A taktika:

 

Helyhúzás után kiderült, hogy az, A7-es helyre sorsoltunk ami a tó halőrházhoz viszonyított jobb felső sarka. 

Két stratégiára gondoltunk, az egyik a feeder technika volt a másik pedig, hogy a Impact VM oldódó 20mm bojliát csövezve, ami egy halk és kevesebb mennyiségű etetést tesz lehetővé de annál kiválóbb minőségben. Ezt az iszapon próbáltuk meg kialakítani és azon horgászni.   

 

A mézes aroma spray igazán jó segítségnek tűnt a beadobás után.

Method Feeder...

Tomival a változékony időjárás miatt egy sötétebb színű de attól erőteljesebb ízű kaja mellett voksoltunk, ami a fokhagymás micro pelletek voltak. 

Kis méretű kosár, és viszonylagos halk peca volt a cél, hogy ne zavarjuk a halakat. 

Csalinak 2 és 6 mm-es nagyságú pelletet áztattunk külön-külön és használtuk összekeverve. Ezt azért tettük mert elég nagy számban van jelen a tóban dévérkeszeg és bíztunk abban, hogy a kicsi pelletre összpontosít a dévér a nagyobb meg megmarad a pontyoknak. Ez a taktika részben be is vált, nem fogtunk annyi apró halat mint a többi versenyző.

Fokhagymás – Epres ízesítésű Wafters csalit használtunk 8mm-es nagyságban. Ami egy apró pici fortély volt, hogy a fehér részével felfelé hatékonyabban működött a vízben. Ez szerintem a kiváló tisztaságú víznek köszönhető. 

Bojlis technika:

Etetésünket a dobócsöves módszer kialakításával találtuk célszerűnek, mivel már a verseny kezdetén elég sokan Spomb mellett döntöttek és mi egy kicsit szolidabb, csendesebb terítékre gondoltunk.

Nagyjából két óránkét etettünk 10-15 szem bojlit, amit nem áztattunk semmiben.

Mindig egy szem volt a csali amit folyamatosan változtattunk a Planet tintahal-eper főzött dippelt csalizó és a X-ploziv oldódó tintahal- málna között. 

Az utóbbi érdekessége, hogy apró pezsgő buborékokat ad ki magából ami iszapos területen is feltűnő minden hal számára. 

Munka közben az oldódó bojli...

Fárasztás

Igazán jó élmény volt ahogy a halakat végig láttuk a tiszta vízben és ahogy szinte a lábunk alatt küzdöttek, fárasztottuk őket. Az előttünk elhúzódó patkában szinte „foggal-körömmel” ragaszkodtak és nagyon nagy közdelem árán tudtuk csak őket átfordítani rajta. Addig szinte esélytelen volt a szákolásuk. Már csak ezekért a pillanatokért is megéri ellátogatni ide.

I. hely számokban.

Sikerült 24 óra leforgása alatt 182kg halat megfognunk úgy, hogy több órát ki kellett hagynunk az éjszak folyamán, a viharos időjárás miatt. 

Kiemelkedőnek mondható ez az eredmény amit Tomival sikerült össze hoznunk aki a munka oroszlán részét vállalta magára ebből a pecából, legfőképpen azért mert a második helyezett csapatnak „csak” 51 kg zsákmány jutott. 

használt termékek