Nagyrédei nagytestű halak a középpontban

Az első benyomás a vízről​

Október 24-én érkeztem meg a Nagyrédei horgásztóra egy 4 napos túrára a 10-es állásra.

A környezet és maga a táj, a tó fekvése egyszerűen mesés volt, amit minden horgásznak látnia kell egyszer.

A pakolás után gyorsan vízre szálltam,izgalommal keresve a legjobbnak tűnő helyeket, mivel még nem horgásztam ezen a részen. A víz átlagosan 1 méter körül mozgott, sajnos a nyári vízhiány ezt a tavat sújtotta. Az iszap vastagság sok lehetőséget nem adott, próbáltam keresni valamivel változatosabb, keményebb réteget, de olyat amire gondoltam sajnos nem sikerült, mivel a keményebb résznek is jócskán volt vastagsága.

A csali és hely megválasztása

Két helyet találtam ami számomra érdekesnek tűnt. 

A közelebbi etetésemre, ami a parttól olyan 70 méter környékén volt Planet 1016- os bojlit (tintahal – áfonya) szórtam oldódó kivitelben, ez már ilyenkor olyan lassan oldódik, hogy 12 órát is elvan a vízben. Ezt az ízvilágot képzeltem el, epres előkészített micro maggal, pop kukoricával, egy kevés Planet1016  6mm-es pellettel, 16-os halibuttal, valamint tintahalas melasszal spékeltem meg, mely kellően csábítóvá tette.

BOJLIS TERMÉKEK

A távolabbi bójám, ami a szektorhatáron volt szintén a Senzor Planet termékeiből állt össze, ami Imapct VM oldódó bojli  (tintahal – eper) 24 mm-es méretben, micromag mix, ami most natúr volt és ehhez epres melasz kíséretében kevertem egy marék Top Amix epres etetőanyagot. Ez nagy mennyiségben tartalmaz őrölt és egész magot,mely a nagyobb iszaprétegen is egy kellemes illatfelhőt hoz létre és behúzza a környék halait. 

Az első kapÁÁS…

Kora délutánra sikerült behúzni a szerelékeket, tábort állítani. Sötétedés után sokat nem kellett várni az első jelentkezőre, egy kisebb ponty csábult el a távolabbi etetésen felkínált 24mm-es csalira. Ugyan innen érkezett pár óra elteltével a következő érdeklődő, aki már a darabosabbak közé tartozott a maga 17,65 kg-os súlyával. Már az első este egyértelművé vált, hogy jobban működik a tintahal- epres etetésem, ugyanis az 5. halamat adta csak a közelebbi bójám, ami szintén 15+ ponty volt.

A második napon elég nagy volt a tavon a nyugalom. Szerdára egy kis hidegfront meghozta a halak kedvét is, és a távolabbi etetésem sorra adta a szebbnél szebb halakat. Viszont itt kicsit változtatnom kellett a közelebbi bójámon, 20-25 méterrel feljebb toltam és epres, kukoricás bojlikat kevertem be szintén egy kis micro maggal, minimális etetőanyaggal, epres melasszal felöntve a kívánt állagért. A végszereléket is kicsit hosszabbra kötöttem, a nagyobb iszapréteg miatt. Sikeres volt, elkezdtek jönni a halak onnan is. Reggel egy amur is tiszteletét tette, nem bírt ellenállni az epres mixnek.

A banda nagy….

Délután 1 óra körül egy csippanásra lettem figyelmes, a bothoz odaérve sem a swingeren, sem a bot spiccen nem látszódott nyoma a kapásnak. Pár perc elteltével ismét jelzett a jelzőm arra a botra, de már a spiccen mutatta magát a hal. Elindultam rá csónakkal, mire a hal fölé értem éreztem, hogy jobb hal forgat a csónakkal, de bent azért csalóka volt megtippelni mekkora is valójában.

Partra érést követően a mérleg már tiszta képet mutatott, a hal súlya 20,50 kg volt. 

OLDÓDÓ IMPACT

A kép a 9-es álláson készült a jobb környezet miatt!
Az utolsó 24 óra még adott szép halakat de a túra végéig a VM dominált. Összességében egy eredményes pecát tudhatok magam mögött 18 db magfogott hallal és 13 kg-os átlagsúllyal

 

Gömöri Patrik 

Senzor Planet Team